Alle foreldre bryr seg om sine barn

Voksne bryr seg også om andres barn: Ser vi et ensomt, gråtende barn på kjøpesenteret, vil vi selvfølgelig hjelpe det å finne foreldrene. Da tar vi ansvar i vårt nærmiljø. Noen ganger ser vi at barn ikke får den omsorgen vi mener de burde hatt. Og noen ganger føler vi selv at vi svikter våre egne omsorgsoppgaver og ikke greier å håndtere våre egne barn som vi egentlig ønsker.

Noen ganger ser vi foreldre som ikke oppfører seg som voksne omsorgsgivere. Det kan være voksne som trakasserer sine egne barn, som er uforholdsmessig strenge eller hardhendte, eller voksne som er likegyldige. Foreldre som er sløvet av rusmidler eller medisiner mens de har omsorg for barn, foreldre som er psykisk syke, traumatiserte og foreldre som krangler slik at de mister synet for barna.

Det kan være familier som er fattige eller isolerte;  – utenfor lokalsamfunnet

Det kan være barn som er ute uten tilsyn, barn som er ute senere enn jevnaldrende, barn som er stille og barn som bråker.

Da er det riktig å bry seg og å gjøre noe med uroen din.

Hvordan kan du bli den ene som utgjør en forskjell i et barns liv?

Du kan snakke med:

  • Barnet eller foresatte og vis at du ser og at du bryr deg.
  • Helsesøster, barnehage / skole.
  • Vesterålen barnevern. Der kan du snakke med Kathrine Sørensen (76 10 81 92/97 99 37 92) eller Lill Tove Lyså ( 76 10 81 78/97 99 37 78) for å registrere bekymring.
  • Alarmtelefonen for barn og unge er gratis og døgnåpen tlf. 116 11.
  • Hvis det er kritisk, ring Vesterålen barnevern tlf. 76 10 81 00 eller politi tlf. 02800.

Hva kan du gjøre for at barnet ditt skal få det bedre?

Du kan snakke med:

  • Helsestasjonene. De gir råd om barneoppdragelse og samspill i familien. Alle foresatte kan ta direkte kontakt med sin helsestasjon.
  • Fastlegen – som kan henvise videre til hjelp for psykiske problemer og rusproblemer.
  • Familievernkontoret i Stokmarknes gir hjelp ved samlivsproblemer, ved konflikter om barna etter samlivsbrudd og ved sinnemestring. Tlf. 466 15 660. For Lødingen er det familievernkontoret i Harstad. Tlf. 466 15 650.
  • Kontakt Vesterålen Barnevern. Der kan du snakke med Kathrine Sørensen (76 10 81 92/97 99 37 92) eller Lill Tove Lyså ( 76 10 81 78/97 99 37 78) for å registrere bekymring

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann